БДЖ с промени в разписанието заради недостиг на локомотиви

22:39, 21 юли 16 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БДЖ въвежда временни промени в разписанието на влаковете, заради недостиг на локомотиви. Промените са в сила от 27 юли до 15 септември.

„В разгара на лятото националният железопътен превозвач среща затруднения в непредвиден мащаб с изправността на локомотивите, които обслужват 560-те влака, движещи се в страната”, съобщиха от държавното дружество.

Оттам уточняват, че причината е сериозните всекидневни аварии, които затрудняват навременното осигуряване на годен железопътен състав и създават неудобства за хиляди пътници по различни направления.

Неизправността на машините е заради тяхната напреднала експлоатационна възраст – средно около 40 години и интензивното натоварване, тъй като всеки от пътническите влакове обслужва по няколко линии в рамките на денонощието.

Промените ще засегнат участъците:

- Бургас – Карнобат – Сливен;

- София – Копривщица – Карлово.

- Мездра – Бойчиновци – Монтана – Берковица.

- Пловдив – Карлово;

- Долна махала – Хисар;

- Стара Загора – Карлово;

- Горна Оряховица – Шумен;

- Мездра – Плевен;

- София – Перник;

- Своге – София;

- София – Банкя.

В участъците, където в момента се извършват ремонти по железопътната инфраструктура Бургас – Карнобат – Сливен и София – Копривщица – Карлово, и се извършва прекачване от влак на автобус и обратно, е предвидено автобусите да се движат по целия маршрут на влака за да се намалят неудобствата на пътуващите.

Автобуси ще се движат вместо някои влакове в участъците Мездра – Бойчиновци – Монтана – Берковица, Долна махала – Хисар и Стара Загора – Карлово с минимални изменения в разписанията.

Не са планирани промени в движението на международните и бързите влакове.

От БДЖ се ангажират със спешни ремонти на локомотивния си парк, гарантиращи безпроблемното спазване на разписанията от 15 септември 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама