Продават „петролни“ имоти в Айтос и Карнобат по искане на Гриша Ганчев

07:27, 22 юли 16 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Търговски имоти на фирмата „Еврокапитал-България“ ЕАД в Айтос и Карнобат са обявени за публична продан от частния съдебен изпълнител Станимира Николова, показа проверка на Topnovini.bg. Те излизат на тезгяха по искане на фирмата „Литекс“ на ловешкия бизнесмен Гриша Ганчев. Причината за търговете са дългове на три дружества - „Петрол холдинг“, фалиралата „Нафтекс Петрол“ и „Рос Ойл“.

Имотът в Айтос се разпростира върху площ от 29 670 кв.м. Върху него са построени 4 масивни неизползваеми сгради. Началната цена на търга е 572 122.10 лв. Оферти се подават от 1 август до 1 септември в Районен съд Айтос.

Търговският имот в Карнобат се намира в промишлена зона „Север“ на града. Разпростира се върху 14 560 кв.м. Оценен е на 362 868 лв. Срокът на търга е от 29 юли до 29 август тази година в Районен съд Карнобат.

Не е тайна, че Гриша Ганчев стои и зад фирмите длъжници „Нафтекс Петрол“ и „Рос Ойл“, които той придоби от Митко Събев след фалита на КТБ. Затова се предполага, че искането за продажба на имотите е за разчистване на вътрешнофирмени дългове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама