В Хасковска област вече има Асоциация по ВиК

07:28, 22 юли 16 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички общини от Хасковска област са членове на една асоциация по ВиК. Така консолидацията на ВиК сектора в област Хасково вече е факт.

На общо събрание на „Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от ВиК – Хасково“  бяха взети единодушно решения за приемане на Тополовград, Стамболово и Димитровград.

В общото събрание участваха кметовете на общините от Област Хасково, а събранието бе водено от председателя на Асоциацията – Областния управител на Хасково Станислав Дечев.



До започване действията по стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК- системите и предоставяне на услуги на потребителите от ВиК- Хасково, в трите общини тези дейности да продължат да се извършват от сегашните ВиК-оператори, пише още в решенията, гласувани от общото събрание. За Тополовград това е ВиК ЕООД-Стара Загора, за Димитровград- ВиК ООД Димитровград и за Стамболово – ВиК оператор „Стамболово“ ЕООД.

Областният управител на Хасково Станислав Дечев предложи за гласуване и решение за изготвяне на анекс към договора между Асоциацията и ВиК Хасково за включване в бизнес-плана  2017- 2021 година на новоприсъединените общини.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама