И архитекти ще спасяват чинарите в Силистра

07:44, 22 юли 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Архитекти ще се включат в състава на експертната, сформирана във връзка с възраженията на жители на града срещу изсичането на чинари, което беше предвидено да се направи в рамките на евро проект „Реконструкция и рехабилитация на ул. „Симеон Велики“ и площад „Албена“ – гр. Силистра“, съобщава Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

 Към тях ще се присъединят главния архитект на община Силистра, представители на Камарата на архитектите в България и на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, архитектите, участвали в подготовката на проектната идея, и архитекти от Силистра.

Резултатите от обсъжданията и решенията и предложенията, които ще вземе тя, ще бъдат представени в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Целта е да бъде намерено най-доброто решение за реализацията на проекта, което да вземе предвид интересите на всички заинтересовани страни.

Решението за присъединяването на специалистите към експертната група беше взето по време на среща, ръководена от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и заместник-министъра и ръководител на Управляващия орган на програмата Деница Николова. В нея участваха също председателя на Общински съвет на Силистра Мария Димитрова, Денка Михайлова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности“ и секретарят на общината и ръководител на Междинното звено по ОПРР Ростислав Павлов.

В срещата се включиха и представители на неформалното сдружение „Силистра диша“ и граждани от Силистра, живеещи на предвидената за обновяване по проекта ул. „Цар Симеон Велики“. Участие в нея взеха също и арх. Николов и ландш. арх. Георгиева, работили по подготовката на проекта.

Министър Павлова е апелирала към представителите на общината проектът да бъде публикуван в достъпен вид при взето съгласие на авторите, за да може архитектите, които ще участват в обсъжданията, да имат достъп до необходимата им информация, така че решенията на експертната група да отчетат всички факти и обстоятелства, които ще повлияят на реализацията му.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама