Обновяват две гимназии в Стара Загора

08:30, 22 юли 16 25 676 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Иван П. Павлов“ и  Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски”  ще бъдат ремонтирани с проекти по процедура  ”Подкрепа за професионалните училища в Република България“ на Оперативна програма „Региони в растеж”  2014-2020 г.

За обновяването на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина е предвидена безвъзмездна финансова помощ от  1.3 млн. лв. Максималният срок за изпълнение на проекта е 30 месеца от датата на подписване на договора.

За цялостен ремонт и обновяване на Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски”  пък е предвидена  безвъзмездна финансова помощ в размер на 1. 4 млн. лв.  И тук максималният срок за изпълнение на проекта е 30 месеца от датата на подписване на договора.

Едно от изискванията за кандидатстване по програмата обаче е  да не се променя предназначението на сградите, обект на обновяване, за период не по-малък от 5  години след приключване дейностите по проекта.

Затова на предстоящата сесия местните старейшини ще трябва да гласуват решение, с което гарантират,  че сградите и на двете училища ще се ползват по предназначение за период не по-малък от пет години.

Община Стара Загора стана едноличен собственик на Търговската гимназия на 26 май т.г., когато бе подписан договора за покупката на части от сградата, които бяха частна собственост. Още тогава кметът обеща, че тя ще бъде ремонтирана.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама