Без дебат парламентът удължи безсрочно мандатите на УС на БНТ

09:10, 22 юли 16 / Политика 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Без нито едно изказване депутатите одобриха на две четения поправка, според която мандатите на Управителния съвет на БНТ и БНР стават безсрочни. Новите текстове бяха одобрени единодушно, с изключение на БСП, които гласуваха "въздържал се".

Промените в Закона за радиото и телевизията са внесени от депутати от четири партии - ГЕРБ, Реформаторския блок, “Патриотичния фронт” и БДЦ, и се очаква да бъдат одобрени.

С промените мандатът на Управителните съвети на БНТ и БНР ще бъдат удължени безсрочно. Това става, след като преди седмици парламентът направи същото и с мандатите на генералните директори на обществените медии. Именно заради щеше да се получи правен вакуум, тъй като мандатите на Управителните съвети на БНТ изтичат на 8 август - и телевизията ще остане без част от ръководството и това щеше да блокира дейността й.

Депутати обясниха пред София Topnovini.bg, че целта на всички внесени поправки е, за да може генералният директор на БНТ Вяра Анкова да бъде оставена на поста си до президентските избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама