Пенсионери от Бургас и Поморие хвърлиха през терасата спестяванията си на мними полицаи

09:46, 22 юли 16 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама възрастни мъже от Бургас и жена от Поморие са хвърлили спестяванията си през терасата на мними полицаи, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Сигналите за измамите са постъпили в полицията вчера.

Около 16:30 часа е подаден сигналът в Районното управление в Поморие. 77-годишна жена е разказала, че станала жертва на телефонна измама, осъществена по класическия механизъм „оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници“. Сумата, която пенсионерката е метнала в торбичка през терасата на дома си, е 4000 лева.

Същият ден, около 17:00 часа, е получен сигналът от 77-годишен бургазлия от комплекс „Изгрев“. Той също е съобщил, че станал жертва на телефонна измама по абсолютно същата схема. Дядото хвърлил през терасата спестяванията си от 1600 лева.

Другото съобщение е получено около 18:45 ч. 66-годишен бургазлия от „Славейков“ също се е оплакал, че му се е обадил непознат, представител за полицай, като му казал, че трябва „да съдейства на полицейски служители при задържането на телефонни измамници“. Възрастният мъж хвърлил през терасата на жилището си торбичка, в която е имало сумата от 2000 лева, 360 евро и златни накити.

Работата и по трите случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама