Прибраха 17-годишна, катастрофирала с краден бус в Шумен

11:09, 22 юли 16 25 721 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Задържано е 17-годишно момиче от Смядово, което причинило пътен инцидент с краден автомобил, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен. Освен, че била употребила наркотични вещества, в хода на разследването станало ясно, че тя е извършител на няколко други престъпления.

В четвъртък  около 06:30 часа в оперативната дежурна част на ОДМВР Шумен е получен сигнал, че на ул. София в град Шумен е възникнал пътен инцидент.

Гражданин съобщил, че жена, която управлявала товарен автомобил „Мерцедес Вито”, с шуменска регистрация, при движение назад е ударила лек автомобил „Опел”, който ударил лек автомобил „Субару”, паркирани на улицата. В хода на проведените незабавни мероприятия от автопатрулните екипи малко по-късно на ул. Цар Освободител в града е установено превозното средство „Мерцедес Вито”, с шуменска регистрация. Изяснено е, че е управляван от 17-годишна девойка от град Смядово, позната на полицията.

При направения тест е установено, че е управлявал МПС след употреба на наркотично вещество, като е отчетено наличие на канабис. Отказала е да даде кръвна проба за химичен анализ.

Тя е задържана за срок до 24 часа и е образувано е бързо производство.

В хода на проведените мероприятия е установено, че микробусът е противозаконно отнет от град Смядово. Пред полицейските служители обяснила, че около полунощ решила да се срещне със свой 15-годишен приятел от град Варна, който гостувал при роднини в град Шумен. След като нейни познати й отказали да я транспортират от град Смядово до град Шумен, тя потърсила отключени автомобили в град Смядово.

Малко след полунощ на ул. Хан Аспарух в град Смядово намерила отключен автомобил „Мерцедес Вито”, с шуменска регистрация, като в превозното средство се намирал и контактния ключ. С противозаконно отнетия автомобил се придвижила до град Шумен, където се срещнала с 15-годишния си познат и негов приятел на 16 години.

При проведените процеусално следствени действия е извършено претърсване в дома й в град Смядово, откъдето са иззети везна, електрически батерии и осветителни тела,  които са отнети от магазин за строителни материали в град Смядово.

Пред полицейските служители обяснила, че на 14 срещу 15 юли. чрез прескачане на ограда влязла в двора на търговски обект, отключила врата на магазина и отнела сумата от около 500 лева и стоки. По случаите са образувани досъдебни производства в РУ Велики Преслав.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама