Съдят двама, разваляли „черна магия“ в Габарево

12:25, 22 юли 16 25 496 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Надежда В., на 45 г., и Мехмед М., на 43 г., застават пред съда в Казанлък за измама, съобщиха от Районна прокуратура. Те са обвинени затова,  че в условията на продължавано престъпление с цел да набавят за себе си имотна облага са поддържали у някого заблуждение  и с това са му причинили имотна вреда – престъпление по чл. 209 ал.1 от Наказателния кодекс. Предвиденото в закона наказание за престъплението е лишаване от свобода от една до шест години. 

В периода от 8 октомври 2014 г. до 14 октомври 2014 г. и на 3 ноември 2014 г. в село Габарево, община Павел баня,  те на два пъти са заблудили 63-годишната Е.В., че ще разрешат проблемите със сина й, щели да развалят и направените магии на дъщерта, зетя и внуците. За услугата те прибрали от лековерната жена 5 920 лева. 

През септември 2014 г. Е.В. прочела обява във вестник, в който ясновидка била пуснала реклама, че умее да разваля магии, както и да въздейства енергийно от разстояние. Е.В. позвънила на посочения в обявата телефон и провела разговор. Обвиняемата Надежда В. я убедила, че именно тя чрез прилаганите от нея методи, може да разреши проблемите в семейството й. На два пъти пострадалата изпращала исканите от обвиняемите пари, като общият размер на сумата бил 5 920 лева.  

Измамливите действия били осъществявани и чрез обаждания на телефона на пострадалата от Надежда В. Тя я препращала да се обажда и на обвиняемия Мехмед М. Двамата я убеждавали, че проблемите в семейството й са големи. За да й се помогне трябва да се предприемат нови ритуали по разваляне на магии, в противен случай близките й ще умрат.

Обвиняемите са с мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 1000 лв., за всеки един от тях.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама