Новият зам.-кмет по транспорта се захваща с ремонтите в София

13:31, 22 юли 16 / Политика 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на София Йорданка Фандъкова е възложила на новоназначения зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев плана и контрола на текущите ремонти, които се извършват в столицата. Това стана ясно при първото изказване на новия кмет, който беше на представяне на новата техника за маркировка в ул. "Янко Забунов" в кв. „Иван Вазов”, предаде „Фокус“.

„Това е задачата с много висок приоритет", коментира Крусев. Той изрази надежда, че ще оправдае очакванията и ще превърне транспорта от сектор с проблеми в такъв, който да отговаря на нуждите на хората.

Крусев замества на поста Любомир Христов, който кметът Фандъкова освободи от поста след скандал с обществена поръчка в Центъра за градска мобилност за спирките в столицата.

Крусев разказва още, че от 5 години се занимава активно с транспорт като е бил експерт "Управление на проекти” в Столична община и Център за градска мобилност. Той е на 27 години завършил е бакалавърската степен в УНСС, а магистърската му степен е по "Транспортно планиране и инфраструктура" завършена в Единбург, Великобритания

"Участвал съм в изготвянето на заданието за Плана за устойчива градска мобилност, който се явява базов документ, в който ще бъдат разписани всички политики и мерки,които ще се вземат от Столична община за развитие на транспорта и мобилността като цяло в града", поясни Крусев. Според него този план ще задава основните насоки за развитие на транспорта в столицата и всички проекти, които ще се изпълняват ще бъдат на неговата база.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама