Шефът на полицията в Бяла Слатина подаде оставка

14:05, 22 юли 16 25 1223 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Главен инспектор Красимир Йончев напусна поста си на началник на полицията в Бяла Слатина, съобщават от Областната дирекция на МВР във Враца. Официални мотиви за решението му няма.

Оставката на Йончев обаче идва след поредния случай на побой в село Галиче, което е в община Бяла Слатина. 30-годишен мъж, свидетел по делото срещу кмета на Галиче Ценко Чоков, беше пребит преди две вечери пред заведение на автогарата в селото. По думите му той е бил нападнат, защото е свидетел в разследването срещу местния управник Чоков. И допълни, че с нападателите му е бил и големият син на кмета на Галиче - Спас. 

От полицията съобщиха, че извършителите на побоя са двама братя - на 38 и 35 години от Мездра, които са задържани. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Самият Чоков и другият му син - Мартин са в ареста от началото на юни по обвинение в участие в организирана престъпна група за заплахи, закани, отвличания, лихварство и нанасяне на средни телесни повреди.

Главен инспектор Красимир Николаев Йончев е роден на 21.09.1977 г. в гр.Враца. Завършил е висше образование в СА „Д.А.Ценов” в гр.Свищов, специалност „Мениджмънт и маркетинг”. Назначен в системата на МВР е през 2001 г. Работил е като полицай, районен инспектор, разузнавач в „Криминална полиция” и ВНД началник на Районно управление. На 26.01.2016 г. със заповед на министъра на вътрешните работи, Красимир Йончев е назначен за началник на РУ - Бяла Слатина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама