Мотициклетистът спрял камиона в Ница: Бях готов да умра

14:19, 22 юли 16 / Свят 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъжът, който успя да спре камиона, управляван от терориста Мохамед Булел, убил 84 души преди седмица в Ница, не е починал, както първоначално бяха обявили местните медии, съобщават световните агенции.

По-рано бе съобщено, че мотициклетистът, който движейки се по булевард „Порменад дез Англе“ в нощта на 14 юли, е загинал при опит да спре движещият се с бясна скорост камион, управляван от 31-годишният тунизиец.

Доказателство за това са и кадрите, появили се в социалните мрежи, на които се вижда как мъжът хвърля скутера под гумите на камиона, прехвърля се в кабината на камина и удря убиеца с голи ръце.

Местното издание Nice Matin успява да открие 50-годишният Франк или „героят от Ница“, както го наричат във Франция. В интервю пред медията мъжът разказва подробно преживяното в злополучната нощ, навръх националният празник на Франция.

“В действителност бях готов да умра. Бях в пълно съзнание и готов на всичко, за да спра този самоубиец”, разказва Франк.

В нощта на 14 юли той и жена му решават да се разходят с мотор по главния булевард на крайбрежния град, за да хапнат сладолед. В мига, в който излиза на „Променад дез Англе“ той вижда бял камион, движещ се с бясна скорост право към тълпата. След минути Франк става свидетел на ужасяваща гледка – десетки тела падат едно по едно на земята. „Веднага разбрах какво се случва и ускорих. Жена ми, която се возеше зад мен ме хвана за ръката и ме попита къде отивам. След това спрях и й казах да слезе и продължих сам с бясна скорост“, разказва той.

„Основната ми цел бе да го спра на всяка цена“, казва Франк пред Nice Matin. След това обяснява подробно как е успял да стигне до камиона, да влезе в кабината на шофьор, където с терориста Мохамед Булел си разменят юмруци, следва и стрелба, отпавена от джихадиста. Минути по-късно Булел е убит от полицията, а Франк ранен и откаран в болницата.

Първоначално органите на реда мислят, че той е съучастник в престъплението, след като се нещата се успокояват и разясняват, обаче е привлечен като основен свидетел.

Дейстията на Франк се приемат двусмислено във Франция. Във френските медии се появиха и мнения, че героичният му жест е забавил движението на камиона, което позволило на терориста да стреля по полицията.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама