Общинската хазна с увеличени приходи

14:25, 22 юли 16 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Общинския съвет в Благоевград Радослав Тасков направи отчет на инвестиционната програма на Община Благоевград, сметките за средства от Европейския съюз и състоянието на общинския дълг. 

Той даде подробна информация, както за приходната, така и за разходната му част, като категорично бе отбелязан положителния прираст в бюджета на Община Благоевград. По време на отчета стана ясно, че собствените приходи бележат умерени темпове на ръст. 

Собствените приходи са нараснали със 7% спрямо предходната година. Изпълнението на приходите за 2015 година са 25 346 307 лева, което е увеличени с 18 процента. 

Нарастването се дължи на подобрената събираемост на имуществените данъци, неданъчните приходи и в частност такса битови отпадъци. С тези средства се финансират местните дейности и дофинансират делегирани държавни дейности. 

Председателят на местния парламент Радослав Тасков представи и отчета на средствата от Европейския съюз. 

Сред обектите, включени и реализирани по време на програмата са основен ремонт на отоплителната инсталация на ОДЗ 1, изграждане на детска площадка на ОДЗ № 3 – филиал село Покровник.

Първи етаж от сградата на бившето Първо ОУ бе реконструирана във филиал на детска градина № 1. Подменени бяха всички дървени врати и прозорци, както и ВиК и ел. инсталациите. На централния вход бе изградена и рампа за инвалиди, осигуряваща безпроблемния достъп до детската градина от хора и деца с увреждания. Изграден бе евакуационен изход и евакуационно осветление, както и пожароизвестителна инсталация. Изпълнена бе външна топлоизолация на етажа от сградата и топлоизолация на пода на помещенията. 

В програмата е включен и основният ремонт на ограда на СОУ „Иван Вазов”, основен ремонт на помещение за готвене в СОУ „Георги Измирлиев”, ремонт на спортна площадка, намираща се в двора на СОУ „Арсени Костенцев”, преустройство и промяна на предназначението на част от сградата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама