В 18 населени места в Пловдивско мобилното покритие е частично или липсва

14:32, 22 юли 16 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Покритието на мобилните оператори в голяма част от населените места в Пловдивския регион не е добро. В 18 населени места, дори и такива, които са в равнинната част на областта, имат частична или пълна липса на мобилно покритие. Това стана ясно по време на изненесена  мобилна приемна на Комисията за регулиране на съобщенията в Областна администрация Пловдив

Експертите от КРС заявиха, че ще бъде направен мониторинг на радиочестотния спектър за оценка на електромагнитната обстановка и ще бъдат направени измервания на територията на община Пловдив.

Мобилните оператори са задължени да публикуват карти, от които да е видно какво е покритието в съответния регион и ако има разминаване с измереното, те ще бъдат санкционирани.

Сериозен проблем са нелоялните практики и опити за подвеждане на клиентите от страна на мобилните оператори. Според председателят на КРС д-р Веселин Божков, абонатите трябва да внимават при подписването на договорите и внимателно да четат на общите условия, за да бъдат избегнати недоразуменията.   „Наша основна задача е да работим в посока на информирания избор на потребителя и да подобрим потребителската култура на българските абонати”, заяви той.

От КРС обявиха, че през тази година в Пловдивска област са подадени 25 жалби от граждани, проведени са 236 проверки и са съставени 4 акта за нарушения. Забелязва се тенденция към  нарушения на процедурата за преносимост на номерата, за което законът предвижда глоба до 60 хил.лв.

Целта на приемната бе експерти от КРС да съдействат на потребителите от Пловдив и региона при разрешаване на проблеми, свързани с използването на електронни и съобщителни услуги в региона.

На срещата присъстваше председателят на КРС д-р Веселин Божков, областният управител Здравко Димитров, зам.-областният управител Иван Антонов, главният секретар на Областна администрация Борислав Димов и експерти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама