Предлагат най-ниската ставка на данъка за таксиметровите превозвачи в Стара Загора

15:02, 22 юли 16 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-ниската ставка от 300 лева за годишен данък на такситата в Стара Загора ще предложи за гласуване от Общинския съвет кметът Живко Тодоров.

Това стана ясно днес на среща със собствениците на таксиметрови компании в града. Тя бе проведена по повод изменението в Закона за местните данъци и такси, който определя допустими граници за размера на общ местен данък върху таксиметровите превози на пътници от 300 лв. до 1000 лв. годишно.

Определянето на годишния налог, който се  въвежда за пръв път, е в правомощията на Общинския съвет, чието заседание в Стара Загора ще се проведе на 28 юли. Внесеното предложение от общинската администрация предвиждаше размерът да бъде 700 лв.

Кметът обясни, че е нормално администрацията да търси повече приходи за общинската хазна и законодателят дава такава възможност, но той е убеден, че интересите на двете страни трябва да се срещнат.

Община Стара Загора е издала 560 разрешения за извършване на таксиметров превоз на пътници и поддържа 36 стоянки за таксиметрови автомобили. За ползването им превозвачите не заплащат такси или цени за ползване на общинските терени и пътната инфраструктура.

На срещата присъстваха и общинските съветници Николай Диков, Диян Димитров, Янко Янков, зам.-кметът Янчо Калоянов и представители на медиите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама