Продължава проектът за осигуряване на топъл обяд в обществената трапезария в Русе

15:31, 22 юли 16 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Министерството на труда и социалната политика днес зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров подписа договор за безвъзмездна финансова помощ за Община Русе по проект „Осигуряване на топъл обяд – 2016“ по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица 2014-2020 г. Това съобщиха от пресцентъра на местната управа.

Община Русе получава подкрепа по програмата, като топлият обяд ще се предоставя за периода от 3 май 2016 г. до 30 април 2017 г., включително в празничните и почивните дни.

От услугата ще се ползват 110 потребители от различни целеви групи. Това са семейства на месечно подпомагане, с доход, по-нисък от определения минимален такъв, неосигурени и самотноживеещи с децата си, подпомагани по Закона за семейни помощи за деца, както и самотно живеещи лица, получаващи минимални пенсии и скитащи и бездомни хора.

Подкрепа по програмата могат да получат и лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ по реда на Закона за социално подпомагане.

По проекта ще работи една обществена трапезария, която се намира в сградата на средношколското общежитие в Русе на бул. „Липник” №117.

Приготвянето на топъл обяд се извършва от общинското предприятие „Социално предприятие обществена трапезария“ за потребители с постоянен или настоящ адрес в град Русе.

Храната се приготвя в кухнята на обществената трапезария и се сервира на потребителите от помощния персонал, след което се консумира на място срещу подпис в присъствен списък за деня на потребителя.

Храната се предоставя на съответните представители на целевите групи, за които е постъпила информация от Дирекция „Социално подпомагане“ – Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама