Кадетките на Станка Златева започнаха с две пети места на Евро 2016

15:50, 22 юли 16 / Спорт 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възпитаничките на Станка Златева и на треньора от Сливен Тодор Кънев започнаха с две пети места в дамския профил на Европейското първенство по борба  за кадети и кадетки в Стокхолм (Швеция).

В кат. до 56 кг Сезен Белберова загуби от германката Жани Сомермайер с 4:7, а при 65-килограмовите Сийка Иванова бе спряна от Карин Мария Алден (Швеция) с 0:7. Белберова стартира с победа срещу гъркинята Елисавет Хениду с 10:0, после надделя над чехкинята Доналова с 8:2, а на четвъртфиналите бе спряна от бъдещата финалистка - унгарката Шел с 0:10. Така Белберова продължи на репешажите, където срази Мария Дилоне (Испания) с 8:0, за да стигне до мач за бронза.

Иванова падна на старта от Елена Еспозито (Италия) с 0:6. Съперничката й стигна финал и даде втори шанс на нашите момиче. В репешажите националката ни се справи с Ашли Демир (Турция) с 6:2 и стигна до сблъсък за бронза.

Останалите ни представителки отпаднаха. В кат. до 38 кг Петя Делчева стартира с технически туш 11:0 срещу Никола Дитрих (Полша), но после бе туширана от Анастасия Падошик (Украйна). При 43-килограмовите Иванка Барутчийска падна с туш от украинката Чаленко, а Раймял Зиберова загуби от полякинята Томчик с 2:4 и отпадна.

Надпреварата продължава с останалите категории при кадетките.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама