Георги Костов: Военноморското учение няма общо със смъртта на делфините

16:32, 22 юли 16 25 603 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Военноморското учение „Бриз“, което се провежда в акваторията на Бургаския залив, няма връзка с измирането на делфините в морето. В това е убеден главният секретар на МВР Георги Костов. Днес той извърши проверка на граничните пунктове при Малко Търново и Елхово, след което обиколи с катер на Гранична полиция морската акватория.

„Не виждам връзка с учението никаква. Намерените трупчета на делфините са без видими травматични увреждания. Мнението на еколозите е, че става въпрос за малки представители на този вид, които са починали от удавяне. А при учението „Бриз“ не са използвани рибарски мрежи, така че това съждение е нелогично“ – заяви Костов.

Той обаче каза, че при обиколката с катера не е забелязан нито един рибарски съд, който в териториални води да извършва нерегламентиран улов на риба.

Главсекът на МВР няма информация и проучванията за нефт и газ на Силистар да оказват влияние върху смъртността на бозайниците.

Георги Костов информира още, че обстановката на границата е относително спокойна, не се забелязва увеличен миграционен натиск нито от турска, нито от гръцка страна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама