Зеленогорски поиска общ кандидат-президент с ГЕРБ

17:40, 22 юли 16 / Политика 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съпредседателят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски заяви, че счита за логично партиите от управляващото мнозинство да издигнат общ кандидат за президент, който да не е партиен член и да е с дясно-център и патриотична подкрепа. Първоначално идеята бе отхвърлена и реформаторите трябваше да издигнат свой кандидат. Не е ясно дали тя е била обсъдена с останалите партии в Блока.

“Най-логичното нещо е да имаме непартиен кандидат, със силна гражданска позиция. Защо не и интелектуалец. Ако се окаже, че и ГЕРБ, и ПФ, и други партии в дясноцентристката и патриотична ниша изповядват тази ценност, може би, вратата е отворена да се говори отново по тази тема и да се търси обединителна фигура, каза Зеленогорски, като уточни, че това означава всички тези политически сили да издигнат заедно кандидат, а не той да е номинация на някоя от тях конкретно, а другите да я подкрепят”, каза още Зеленогорски.

И допълни: “Ние, от „Движение България на гражданите”, и аз самият, сме казвали, че е най-логично и нормално да има единна кандидатура на управляващото мнозинство, за да се спечели убедително и да не се даде шанс на левицата. Това обаче може да стане с непартийна кандидатура”.

Зеленогорски добави, че той самият не е щастлив от обстоятелство, че кандидатурата на Плевнелиев вече не е възможност, защото, по думите му, по отношение на евроатлантическата ни ориентация, президентът е имал добра политика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама