Смолянски джип бомбардиран в Сирия

17:47, 22 юли 16 / Свят 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Джип със смолянска регистрация е бил бомбардиран в град Сармада, близо до сирийско-турската граница, съобщи агенция „Ройтерс“.

По информация на медията колата е пострадала при въздушен удар.

Градът, който се намира в провинция Идлиб е контролиран от противниците на режима на Башар Асад. При нападението са загинали най-малко трима души, сред които едно дете. Смята се, че бомбардировката е извършена от правителствените сили. 

От Министерството на външните работи завиха, че няма информация за пострадали българи и препратиха въпроса за собствеността на колата към полицията.

Стана ясно, че автомобилът в бил собственост на българска фирма, но е бил продаден преди три години на мъж от арабски произход. И на 20 септември 2013 г. тя е напуснала страната по регламентирания ред, допълниха от ведомството. Според шефът на ОД на МВР-Смолян Николай Димов номерата на BMW-то са били на джип Нисан, продадени от смолянчанин преди повече от три години. Той не назова имената на смолянчанина продавач, но заяви, че легално е продал автомобила си. Помнел, че при продажбата е имало човек, който говорел арабски език. Джипът най-вероятно е изведен извън страната и след това номерата са поставени на взривеното БМВ.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама