Джип със смолянски номера бомбардиран в Сирия

18:00, 22 юли 16 / Политика 25 503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Джип със смолянска регистрация е пострадал при въздушен удар в сирийския град Сармада, близо до границата с Турция, събощи агенция "Ройтерс". Градът, който се намира в провинция Идилиб, е контролиран от противниците на режима на Башар Асад. При нападението са загинали най-малко трима души, сред които едно дете. Смята се, че бомбардировката е извършена от правителствените сили.

От Министерството на външните работи заявиха, цитирани от "Дневник", че няма информация за пострадали българи и препратиха въпроса за собствеността на колата към полицията. Стана ясно, че автомобилът е бил собственост на българска фирма, но е бил продаден преди три години на мъж от арабски произход. На 20 септември 2013 г. колата е напуснала страната по регламентирания ред, допълниха от ведомството.

Според шефа на ОД на МВР в Смолян Николай Димов номерата на удареното при бомбардировката BMW са били на джип "Нисан", продаден от смолянчанин преди повече от три години. Смолянчанинът е продал автомобила легално, а при продажбата е имало човек, който говорел арабски език. Джипът най-вероятно е изведен извън страната и след това номерата са поставени на взривеното BMW.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама