Националният ни интерес е по-застрашен отвсякога, отсече Радан Кънев

23:14, 22 юли 16 / Политика 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българският национален интерес в момента е по-застрашен отвсякога геополитически. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев в ефира на БНТ.

„Малките нямат право да си играят на балансьор, бедните, които нямат сили за собствено въоръжение, нямат това право. Виждаме тенденцията за сближаване отново между двамата източни императори – султанът в Анкара и руският император, което за българската национална доктрина е най-големият риск“, каза той. И допълни: „Нашата сигурност е НАТО“.

Кънев е категоричен,че трябва да разчитаме на силна подкрепа от НАТО в Черноморския басейн, тъй като районът се превръща в една от горещите точки на света.

По неговите думи не можем да сме спокойни, когато на границата ни се уволняват 3 000 съдии или 15 000 учители и университетски преподаватели в следствие на опита за военен преврат в Турция.

„Светът се променя и нещата не са тези, каквито бяха преди 15 години“, каза още лидерът на ДСБ.

Той коментира и темата за предстоящите президентски избори: „Ние ясно показахме и казахме, че БСП трябва да бъдат бити още на първия тур, а ДПС въобще не трябва участват“. Кънев обвини и премиера, който днес е заявил, че тези неща ще се преосмислят през месец септември.

„Това е несериозно, защото пак днес излезе информация, че предизборният щаб на ГЕРБ вече печата листовки. Двете неща си противоречат. Не мога да кажа дали Реформаторският блок има единна позиция за президентската двойка. Днес видях залитане от страна на ДБГ за обща двойка на управляващото мнозинство“, допълни той.

От ДСБ категорично са заявили, че не може да имат общ кандидат-президент с „Патриотичния фронт“, подчерта Кънев. Той подкрепя профилът, който ГЕРБ очертаха за канидатурата на президент, че той трябва да е защитник на евроатлантическите ценности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама