Цветанов към Кънев: ГЕРБ няма да се излага с реформаторите на президентските избори

00:05, 23 юли 16 / Политика 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ГЕРБ няма да се излага повече с Реформаторския блок на предстоящите президентски избори. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в ефира на БНТ. Той беше поканен в предаването „Панорама“ заедно с лидера на ДСБ Радан Кънев.

Коментарът на Цветанов дойде след обвинение на Кънев, че премиерът Бойко Борисов е бил отворен за разговори, но „след като преосмисли през септември“. Според Кънев това е много несериозно от страна на Борисов.

Няма как Реформаторския блок да чака до септември, за да се проведе разговор, тъй като е в процедура по номинация на кандидатите, обясни той.

Лидерът на ДСБ призна, че Реформаторският блок има сериозни разногласия относно издигането на кандидатура за президент. В отговор Цветанов каза: „Като се разберете помежду си, мога да дойда при вас да обсъдим нещата с Гражданския ви съвет”. Той припомни как реформаторите са се излагали на местните избори през 2015 г.

В предаването беше засегната и темата за застрашената евроатлантическа ориентация на България. Според Кънев изявленията на Реформаторския блок по тази тема са втвърдили позицията на премиера. Това наложи министърът на външните работи Даниел Митов и на военният министър Николай Ненчев да декларират отново подкрепа за правителството.

Цветанов контрира, че Митов се е разграничил от ДСБ още когато е напуснал партията.

„Как можете да си представите една малка формация, каквато е ДСБ, да втвърдява или да прави политиката на ГЕРБ? Това логически е невъзможно. Силата на малкия е в това, че може да говори всичко, а мъдростта, която трябва да има големия, е да може да прави национална политика“, каза още председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама