Маркираха зони за къмпинг в Рила и Родопите

07:32, 23 юли 16 25 2696 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Този летен сезон Югозападното държавно предприятие дава възможност на любителите на почивката сред природата да разположат палатки и каравани на специално обособени места за къмпингуване в горски територии в Благоевградска област. 

 Местата, подходящи за този вид туризъм, са в районите на три териториални поделения на ЮЗДП. 

Палатки могат да се разпъват в местността „Ливада Бачия” в Рила, която е вилна зона и предпочитано място за отдих и туризъм. 

Къмпингуване е разрешено в местността „Вищерица” в Западните Родопи.

В района на Гърмен, е друга възможност за почиващите, които биха могли да си организират и велопоходи. Чудесно място за къмпингуване предлагат и държавните горски територии около язовир Душанци, информираха от ЮЗДП в Благоевград.

В обособените за къмпинг зони, са създадени базови условия за почиващите. Поставени са сигнални ленти и указателни табели, кошчета за отпадъци, обезопасени и обозначени са местата, където единствено може да се пали огън.

В зависимост от интереса ЮЗДП има готовност да извърши подобрения. 

Тази стъпка е част от политиката на Министерството на земеделието и храните за предоставяне на минимални условия за туристите, които избират този начин на почивка, и е само началото на продължителен процес за определяне на нови зони за къмпингуване. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама