Пуснаха на вода първата в Черно море лодка с екодвигател

07:37, 23 юли 16 25 584 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първата в Черно море лодка с извънбордов двигател на газ пропан-бутан бе пусната на вода от слипа на Транзитната търговска зона във Варна в плавателния канал море.езеро. Единственият по рода си екодвигател е произведен от американската компания LEHR Inc., която се посвещава на идеята за по-чиста планета.

Пропан-бутанът отдавна е признат като "зелен" източник на енергия. Чрез използването на това гориво LEHR Inc. е намерил рентабилен начин за намаляване на емисиите и свързаните с тях рискове за здравето и като резултат подобрява морската среда по целия свят, обясниха от ексклузивния дилър на компанията за България „Леджънд” ООД.

Основател и главен изпълнителен директор на LEHR Inc. е капитан Бернардо Херцер – известен  предприемач и изобретател с дълбока страст за  подпомагане и запазване на  околната среда и морската флора и фауна. Вдъхновена от прогресивното мислене на Капитан Херцер, LEHR Inc. се фокусира върху използването на екоориентирани технологии за пълно изгаряне на пропан бутан за захранване на малки двигатели в няколко вида индустрии. През 2008 г. капитан Херцер придобива патент за своето изобретение, а компанията има многобройни награди за постиженията си в областта на екологията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама