Експерти от 7 европейски страни дискутират интеграцията на деца от социални домове

08:59, 23 юли 16 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Партньори от 7 европейски страни - България, Италия, Гърция, Португалия, Румъния, Словакия и Унгария, се срещат днес в Пампорово, за да обсъдят проблемите на интеграция на деца от ромски произход, живеещи в домове и социални центрове.

Срещата, организирана от фондация "Куржа", се провежда в Пампорово с участието на 40 представители на 7 организации - партньори в проект ИРИСИС, финансиран по програма "Човешки права и гражданство" на ЕС.

Мястото и датата не са случайни - целта е партньори и заинтересовани организации от различни държави да обменят добри практики за работа с деца в риск. Всяка година Широка лъка събира деца от домове от цяла България и професионални артисти ги водят в магическия свят на приказките. "Театър, музика, танци, спорт, изкуство са различни пътища, по които можем да стигнем до сърцата на деца, които са наранени. Нищо не е в състояние да замени липсата на  майчина обич, но децата могат и трябва да имат мечти", убедени са организаторите.

Каква е мотивацията на хората, които работят с деца в риск, как те успяват да вдъхнат кураж на тези деца да повярват в собствените си сили - тези и редица други въпроси, свързани с реализацията на деца от домове, ще бъдат обсъдени на кръглата маса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама