Проф. Николай Радулов: Тероризмът се мести постепенно, може да достигне България

10:36, 23 юли 16 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тероризмът ще се мести постепенно там, където ще му е по-лесно да вирее. Това каза специалистът по сигурността проф. Николай Радулов в ефира на бТВ. Той изрази безпокойство, че това място може да е България.

"Очевидно е, че след терористичните атаки в сърцето на Европа европейските лидери ще вземат много сериозни мерки за сигурност", каза той. И допълни, че в същото време в Турция се върви към една много тежка диктатура, при която не вирее тероризъм, защото биват разстрелвани тези, които биват заподозрени в намерение за атентат.

Според него профилът на стрелеца в Мюнхен прилича много на профила на нападателя в редакцията на френското сатирично издание "Шарли ебдо" в началото на 2015 г.

"Службите много трудно противодействат на такива хора", отбеляза той. Радулов е убеден, че хора с подобни профили трябва да бъдат наблюдавани, но полицията няма необходимия ресурс за това.

Такива хора не спазват правилата в страните, в които емигрират. Те често извършват престъпления. Наблюдаваме сблъсък на цивилизациите, коментира Радулов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама