България може да се превърне в убежище за бягащите от Турция, опасява се Миков

11:08, 23 юли 16 / Политика 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Опитът за преврат в Турция беше повод за определени действия, които се подкрепят от обществото и не бива да обвиняваме само официалните власти. Това заяви бившият вътрешен министър и екслидер на БСП Михаил Миков в ефира на бТВ. По неговите думи ситуацията там може да отвори не само емигрантска вълна, но и да превърне България в убежище за хора, които искат да избягат от случващото се в Турция.

Според него южната ни съседка е типичен пример на доминиране на сигурността над демокрацията. „Турция търси друг път, различен от този на европейските ценности“, каза още Миков.

Терорът може да се случи навсякъде. Износът на демокрация е дестабилизаиращ в много висока степен, има разделение в обществата, индивидуализмът се превърна в ценност – това са проблеми, на които светът трябва да обърне внимание, отбеляза бившият вътрешен министър във връзка със стрелбата от изминалото денонощие в германския град Мюнхен.

Трябва да сме много чувствителни, когато нещо се случва близо до нас, каза той и изтъкна, че всекидневно има атентати в Сирия, Ирак и Либия.

Миков коментира и отношенията си със сегашния председател на БСП Корнелия Нинова като нормални и възпитани. Той разкри, че в момента има конфликти между ръководството и областни структури на БСП. И даде пример за налагане на решение на организацията на БСП във Видин.

За предстоящите президентски избори той каза, че преговорите между БСП, АБВ и "Движение 21" за обща лява кандидатура трябва да бъдат на принципна основа. "А не да търсим ортаци на всяка цена и хората да смятат, че това е само някаква работа между политиците и не касае техния живот", допълни Миков.

Той уточни, че няма изявени предпочитания към някой от сочените за кандидати за президент на левицата. Според него всеки от тях има своите шансове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама