Отборът ни по информатика се прибира със златни медали

18:59, 23 юли 16 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С два златни, един сребърен и един бронзов медал се завръща българският олимпийски отбор по информатика след успешното представяне на Централно-европейската олимпиада по информатика. Това съобщиха от Сдружението на ръководители на олимпийските отбори по природни науки. Олимпиадата се е състояла в Румъния от 18 до 23 юли.

Сдружение на ръководители на българските олимпийски отбори по природни науки (СРООПН) е създадено през 2010 г. и включва ръководителите на отборите по астрономия, биология, информатика,  математика, математическа лингвистика, химия, физика и отбора на младите физици.

Учредителите са известни учени, ветерани на олимпийското движение в България с изключително богат опит в подготовката, обучението и участието в международни олимпиади. Председател на Управителния съвет на Сдружението е Алексей Христов.

Сдружението помага с организиране на обучения и подготовка, лабораторни занимания, специализирана подготовка по съответните научни дисциплини, осигуряване на лектори, разработване на задачи, публикуване на задачи от предишни олимпиади.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама