Обсерваторията ни в Рожен търси 60 000 лв.

19:52, 23 юли 16 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националната Астрономическа Обсерватория (НАО) Рожен е най-големият астрономически комплекс в Югоизточна Европа. В момента тя има голям финансов проблем, трябват и около 60 000 лв., за да може да функционира нормално, поясниха от обсерваторията за Topnovini.bg.

За да могат да съберат нужните пари, от ръководството на НАО вече са пуснали специална сметка, по която всеки желаещ може да преведе суми. „И левче да е, ще е по-добре от нищо“, поясниха служители от НАО.

Националната обсерватория в Рожен миналата година също изнемогваше и не можеше да функционира нормално. Тогава беше започнала дарителска кампания под надслов „Моля, помогнете ни да спасим Националната обсерватория в Рожен, България“ в сайта за колективно финансиране Indiegogo. 

Всички дарения в момента (независимо от размера им), които биха постъпили в сметката на НАО Рожен ще се използват само и единствено за функционирането и поддръжката на телескопите в НАО Рожен. Това са средства, необходими за работата на телескопите, за закупуването на консумативи за научната апаратура и други подобни дейности. Ще бъде изготвен отделен отчет за получените средства и за това как те са изразходвани, поясниха още от обсерваторията.

Дарения за Националната Астрономическа Обсерватория – Рожен се приемат:

Сосиете Женерал Експресбанк 4700 Смолян,

бул. "България" 56

IBAN: BG94TTBB94003120017759

BIC: TTBBBG22

Институт по Астрономия, НАО-Рожен

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама