Община - Плевен ще глобява за мръсни междублокови пространства

07:40, 25 юли 16 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Една от точките в предварителния дневен ред на предстоящата сесия на общинския съвет в Плевен в четвъртък е предложението за приемане на нова наредба за прилежащите площи и етажната собственост. Вносител е кметът Георг Спартански.

Там са посочени  правилата за поддръжка  на прилежащите площи към сградите и междублоковите пространства. В тях трябва да бъдат обособени зони за благоустрояване, озеленяване,  за паркиране на автомобили на собственици на обекти в сградата извън площите за озеленяване, както и места за почивка и  игра на деца.

Посочени са и санкции при нарушение на наредбата. Така например ако собственик или обитател в сграда с режим на етажна собственост наруши правилата, ще се наказва с  глоба от 50 до 150 лв, а от 200 до 500 лв., когато е юридическо лице. При повторно нарушение наказанието е глоба от 100 до 300 лв., когато е физическо лице, или имуществена санкция от 300 до 600 лв., когато е юридическо лице.

В мотивите за приемане на наредбата кметът Спартански посочва, че определянето на прилежащата площ ще подобри условията за опазване и поддържане чистотата на околната среда, за формиране на благоприятна жизнена среда и за по-добър естетически вид на Плевен чрез по-активното участие на гражданите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама