Танци с флагове и ритми от Латинска Америка ще оживят площада в Добрич

08:00, 25 юли 16 / Култура 25 502 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Танци с флагове и ритми от Латинска Америка ще оживят центъра на Добрич в 15-ото издание на международния младежки фестивал "Фолклор без граници". Форумът, който ще се състои от днес до 27 юли, е под патронажа на кмета на Добрич Йордан Йорданов. Артистите от ансамбъл "Колумбия фолклор" ще представят културната идентичност на своята страна в музика и танци от Андите, Ориноко, Амазония, от тихоокеанското и атлантическото крайбрежие, като използват характерни за коренното население инструменти, информират от пресцентъра на кметската управа. На откритата сцена в Добрич своето изкуство ще покаже и чилийският ансамбъл "Banda Renager", участвал в международни фолклорни фестивали в Китай, Франция, Уругвай, Аржентина и други страни. Сред най-атрактивните прояви във фестивалния афиш е танцовата програма на белгийския състав "Vredon". Артистите изпълняват специфични танци с флагове под съпровод на барабани. Танцьорите показват акробатични и хореографски умения в паради, шествия, фестивали."Vredon" танцуват и джаз балет.

Във фестивала ще участва Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов.

Днес, във вторник и сряда от 18.30 ч. ще тръгне дефиле на участниците от подлез на Градски парк до площад „Свобода“. От 19 ч. на сцената на площада ще са концертите.

В дните на "Фолклор без граници" ще има изложение на традиционни български занаяти. На централния градски площад "Свобода" ще отвори врати и танцова работилница за всички, изкушени да овладеят нови стъпки от фолклорното наследство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама