Стотици почетоха паметта на жертвите от Мюнхен

08:41, 25 юли 16 / Свят 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В неделя вечерта стотици хора се събраха в Мюнхен, за да почетат паметта на загиналите след нападението на 18-годишния германец с ирански произход, който откри стрелба в петък в търговския център „Олимпия“ , предаде АФП.  При стрелбата загинаха десет души включително нападателят.

Нападателят е бил с червена раница, в която е нямало експлозиви, а е носел само пистолет, когато започнал да стреля в ресторант "Макдоналдс" в търговския център "Олимпия". По-късно той се е самоубил.  Германската полиция е арестувала обаче 16-годишен афганистанец, приятел на стрелеца, съобщава NewEurope.

Хората запалиха свещи и се молеха за жертвите - повечето на възраст под 18 години. В мюнхенската катедрала председателят на германската епископска конференция кардинал Райнхард Маркс отслужи литургия в памет на загиналите и за утеха на семействата им.

"Това нападение е напълно неразбираемо за нас. Имаме нужда от продължителен размисъл, за да можем донякъде да преодолеем шока, който предизвика атаката в цяла Германия", каза кардиналът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама