Цветлин Йовчев: МВР не може да се управлява дистанционно, по телефона

08:55, 25 юли 16 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трябва да има системи за наблюдение по гранциата, както и сензори за движение на хора. Такава позиция изрази бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев по bTV в коментар за мигрантския натиск върху България. Според него обаче МВР полага достатъчно големи усилия да охранява границата ни.

„МВР не може да се управлява дистанционно, не може Борисов да управлява по телефона чрез министъра“, отговори Йочев на въпроса дали премиерът Бойко Борисов стои всъщност начело на МВР.

Той каза още, че за справяне с терористичната заплаха трябва да се засили разузнавателния и контраразузнавателния елемент. „Държавите трябва да имат разяснителна политика“, допълни Йовчев. По думите му, ако нямаме интеграционна политика, няма да може да се справим с опасността от терористични атаки.

„Най-уязвими в момента са българо-мохамеданите, защото там кризата на идентичността е по-голяма“, заяви бившият вътрешен министър.

За ситуацията в Турция Йовчев каза, че непредвидима и че президентът Ердоган е тръгнал по еднопосочен път. „Не може да предполагаме нормален начин за излизането му от властта“, според него.

„ЕС за пореден път демонстрира политическа немощ. Той не е в състояние да реши проблеми“, каза още Йовчев. По думите му в момента нямаме добър ход, защото ако бъде отстранен Ердоган ще има гранжданска война, а ако остане на власт ще имаме диктатор от близкоизточен тип.

„При това преразпределение на силите, светът върви към война“, коментира още Цветлин Йочев, като допълни, че тя може да е както хибридна, така и да представлява поредица от конфликти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама