Проблемът у нас е циганизирането, а не настроенията срещу Исляма, според бивш главен мюфтия

09:18, 25 юли 16 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В България по-тежкият проблем е демографската криза и циганизирането. Това каза бившият главен мюфтия и председател на Висшия духовен съвет проф. д-р Недим Генджев по Нова телевизия в отговор дали се усещат у нас настроения срещу Исляма.

"Радикален ислям няма, има радикален имам", каза Генджев.  „Мисля, че в България има почва за радикален ислям. Особената опасност идва от хилядите бежанци, които влизат в страната и които не знаем какви са“, допълни още бившият главен мюфтя.

„Едно са проповедите, които се правят, друго е самата молитва. Самата молитва не може да е на български, тя е на арабаски език. Тогава се чете свещеният Коран. Проповедта обаче може, тя и сега е на български език“, отговори Генджев на различните искания Ислямът у нас да се проповядва на български език.

Той каза още, че в България има лицензирани три средни мюсюлмански духовни училища.

"В тях тази година няма записани ученици. А в курса за имами в Устина е пълно. Никой не знае откъде идват парите за него. И никой не знае какви са преподавателите там и какво преподават на учениците", коментира председателят на Висшия духовен съвет, като намекна, че липсва достатъчен контрол. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама