Близо 5500 бедни от област Добрич ще получат хранителни продукти

09:26, 25 юли 16 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БЧК – Добрич зарежда складовата си база, защото в национален мащаб продължава хранителната програма, която се осъществява за седма поредна година. Това съобщи директорът на Областния съвет на БЧК д-р Артюн Еринозов.

От началото на годината хуманитарната организация в областта на три пъти е раздавала храни. Сега за втори път ще получат пакети хората, които бяха подпомогнати през януари.

През  май и юни извънредно хуманитарната организация раздаде продукти на социални институции и на хора, които допълнително Агенцията за социално подпомагане определи като нуждаещи се – лица, които никога не са получавали подпомагане.

За втори път през септември ще се раздават хранителни продукти на общо 5500 души от област Добрич, които ще бъдат подпомогнати.

Те ще получат 14 вида продукти – основни хранителни продукти като ориз, боб, консерви – месни, рибни, др. Тази хранителна програма се реализира за седма поред година. Тя е по оперативна хранителна програма за подпомагане на нуждаещи се лица. Вероятно, до края на годината ще има още едно раздаване на хранителни продукти, обясни д-р Еринозов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама