Започна събарянето на незаконни ромски постройки в Стара Загора (обновена)

09:33, 25 юли 16 25 678 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В 9 часа днес започна събарянето на незаконни постройки в ромския квартал "Лозенец" в местността „Зайчева поляна”. Ще бъдат разрушени  9 постройки, от които 6 паянтови и 3 масивни.

От 26 са били незаконните постройки,  останалите живеещите в тях са разрушили сами.

"Това е първия етап от премахването на незаконното строителство в квартала. В края на август предстои премахването на нови 52 незаконни масивни къщи от завоя на кв. „Три чучура север” покрай канала”, съобщи кметът Живко Тодоров. Те са изградени на частни и общински имоти.

"По време на описването общинските служители са заварили в незаконните постройки около 150 човека, които не са жители на община Стара Загора. Ние нямаме ангажимент към тях", коментира  инж. Ангел Стоманярски, началник контрол по строителството в Общината. По думите му всички са били опасни за здравето и живота на хората.

„През 2014 година съборихме над  50 незаконни къщи в парк "Борова гора". Един от най - яростните противници на премахването тогава - Керан, вече си е построил законна къща след откупено право на строеж от Общината”, каза Живко Тодоров и поясни, че това е пътят, по който трябва да се върви.

Близо 50 жители на квартала наблюдаваха събарянето на незаконните бараки. Полиция и жандрамерия пък охраняваше района. До конфликти не се стигна.

От другата страна квартала, роми сами събраяха незаконните си къщи. Те разказаха, че общински служители са ги предупредили, затова са решили сами да събарят, за да могат да си приберат тухлите. Семействата им вече живеели на квартира.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама