Расте броят на заразените с хепатит А в ромския квартал в Асеновград

11:27, 25 юли 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нов случай на заразен с хепатит А е констатиран през уикенда в ромския квартал в Асеновград, съобщи д-р Моника Троянчева, директор "Надзор над заразните болести" към Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Пловдив, цитирана от Радио Фокус.

Болните в асеновградската махала вече са 25, а в пловдивския квартал "Столипиново" случаите на заболели продължават да са 16.

От РЗИ са изпратила писмо с набелязани конкретни мероприятия до кметовете на общини, директора на ОДБХ - Пловдив, Директора на ВиК и неправителствена организация "Рома" за вземане на мерки по компетентност с цел предотвратяване разпространението на заболяването.

"Винаги подценяването на личната хигиена може да доведе до неблагополучие по отношение на заразните болести. Гражданите трябва да са с още по-изострено внимание, единствено съвместните усилия биха могли да ни предпазят от разрастване на епидемията или нови изненади, тъй като лятото предполага най-различни инфекции, а ниската хигиена способства за тяхното разпространение", коментира още д-р Троянчева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама