Варненски магистрати гостуват на Върховния областен съд в Нюрнберг

11:46, 25 юли 16 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Официалната визита на делегация с представители на Апелативен съд - Варна, които гостуват в Нюрнберг по покана на председателя на Върховния областен съд д-р Кристоф Щрьоц, започва днес. Председателят на Варненския апелативен съд Ванухи Аракелян, ръководителят на Наказателно отделение и зам.-председател на съда Янко Янков са специални гости на тържествата, посветени на 100 годишнината от създаването на съда в Нюрнберг. Домакините са отправили специална покана и към младия юрист и краевед Християн Облаков, който също е част от варненската делегация.

Тази визита е продължение на възстановеното през есента на миналата година двустранно сътрудничество между Апелативен съд - Варна, и Върховния областен съд в Нюрнберг, започнало още през 2008 г. До края на седмицата гостите от Варна ще посетят няколко съдилища от района на Върховния областен съд в Нюрнберг. Предстоят им официални срещи с ръководителите на тези институции, както и дискусии, посветени на управлението на съда, на човешките ресурси и на администрирането на работата в съдебните райони.

Варненските съдии ще присъстват на разглеждането на наказателно и на гражданско дело във Върховния съд на Нюрнберг, както и на тържествата и на приема, посветен на 100-годишнината от основаването на съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама