„Драгалевци“ се превръща в свлачище, алармират граждански организации

12:10, 25 юли 16 25 478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ако минете през центъра на столичния квартал „Драгалевци“, ще видите водорасли покрай паветата. Те са вследствие на септичните ями, които текат по улиците всяка нощ. Придружени от опасно високите подпочвени води в района създават предпоставка за образуването на свлачище на територията на целия квартал. Това обяви Владимира Владимирова от „Жени за Драгалевци“.

Припомянме, че в продължение на няколко седмици хората от квартала правят жива верига и затварят основен път с надеждата управляващите да обърнат внимание на проблемите им. 

Владимира Владимирова поясни, че обещанията на Столична община за изграждането на канализация в района датират от минимум 30 г. Жителите на „Драгалевци“ искат най-нормалното и естествено нещо за всяка една европейска столица – канализация, която била необходима не само от практична, но и от естетична гледна точка.

Владимирова съобщи, че съвместно с неправителствената организация „Спаси София“ ще изготвят мотивирано предложение към ВиК за изграждане на канализация, за да се потърсят реални действия, а не само обещания. Двете граждански огранизации заедно с „Граждани за София“ възнамеряват да започнат и събиране на средствата за изграждането ѝ.

„Само преди няколко дни премиерът Бойко Борисов буквално на тичешком, криейки се от гражданите на „Драгалевци“, избегна срещата си с тях и набързо, за кой ли път, преряза лентата на последната метростанция“, обяви инж. Димитър Димитров от „Граждани за София.

Според него проблемът в столичния квартал се неглижира от години, докато се харчат десетки милиони левове за други инфраструктурни проекти. Той даде за пример ремонта около телевизионната кула, за който са били платени 25 млн. лв. По думите му реконструкцията не струвала повече от 3 до 5 млн.

Инж. Димитров покани министър-председателя Бойко Борисов на дискусия в читалището в квартал „Драгалевци“ днес от 19.00 ч., за да чуе за проблемите на столичани.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама