Затвориха метростанция "Голдърс Грийн" в Лондон заради изоставен автомобил

12:00, 25 юли 16 / Свят 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лондонската метростанция "Голдърс Грийн" беше временно затворена от съображение за сигурност заради изоставен автомобил близо до входа й, предаде Ройтерс. 

Говорител на полицията съобщи, че са били предупредени за изоставен автомобил близо до станцията, разположена в еврейския квартал, в 07.00 часа по Гринуич. Полицията опитваше да открие собственика на колата.

Няколко часа по-късно след като властите установиха, че автомобилът е извън подозрение, спирката отвори, предаде електронното издание Тайм-серийс Ко ЮКей.

Охраната на Метрополитена дори написа в профила си в Туитър: "Проверката установи, че автомобилът, паркиран на "Голдърс Грийн" не е опасен и е извън подозрение. Спирката на метрото е отвори и влаковете се движат по разписание. Благодарим Ви за търпението".

Извънредните мерки за сигурност и проверки, както и паниката изглеждат напълно нормално на фона на събитията от последните дни. Европа е залята от вълна от насилие. Пет атаки, извършени от нападатели мюсюлмани, удариха стария континент в последните десет дни. Четири от нападенията бяха в Германия. 

Вчера 27-годишен сирийски бежанец се взриви в германския град Ансбах, а при атентата загина един човек, а други 12 бяха ранени. 

Само няколко часа по-рано 21-годишен сириец с мачете отне живота на жена в град Ройтлинген, провинция Баден-Вюртемберг.

В петък, отново в провинция Бавария, 18-годишен германец от ирански произход откри стрелба в търговски център, убивайки деветима души и ранявайки други 35.

Миналата седмица 17-годишен афганистански мигрант, търсещ убежище в Германия, нападна с брадва и нож пътници във влак, пътуващ в провинция Бавария.

Най-кърваво от нападенията през последните десет дни беше това във френския курортен град Ница на 14 юли. Тогава мъж в товарен камион се вряза в тълпа, която гледаше фойерверките по повод френския национален празник – Денят на Бастилията. При нападението загинаха 84 души, а над 300 бяха ранени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама