Корнелия Нинова и Мая Манолова – фаворити за кандидат-президенти според БСП-Бургас

14:28, 25 юли 16 / Политика 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„В петък разговарях с Мая Манолова. Това, което тя ми каза, е, че има желае и сили да се включи в тази кампания. Беше много емоционална и каза „Да, аз мога да се боря и искам“. Това сподели днес на пресконференция общинският съветник и бивш лидер на БСП в Бургас Евгений Мосинов. В крайна сметка обаче националният съвет на партията е този, който ще вземе крайното решение.

Междувременно стана ясно, че най-обсъжданите имена за кандидати за президент на БСП по време на общинските конференции са тези на Корнелия Нинова, Стефан Данаилов, Янаки Стоилов, Мая Манолова, Костадин Паскалев, Илияна Йотова и др. Като кандидати за вицепрезиденти пък се спрягат Петър Кънев, Атанас Мерджанов и Андрей Пантев.

„Мина първият тур с преговори, който беше за формата и за общи виждания за кандидатпрезидентската двойка с всички парламентарно и непарламентарно представени групи, които бяха начертани. Нашата кампания приключва на 26 юли. Това, което е заложено като някакъв профил на кандидата, е, че трябва да е патриотично настроен и социално чувствителен“, заяви областният лидер на БСП Николай Тишев.

Той посочи, че към 15 август ще има яснота относно двойката, макар че крайният срок, който е поставен, е 31 август.

По думите на Тишев, преговорите с Татяна Дончева са зациклили и е ясно, че тя ще играе самостоятелно и не иска да влиза в коалиции. От АБВ пък са заявили, че техните кандидати за президентска двойка със сигурност няма да са Георги Първанов и Ивайло Калфин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама