Още умуват за организацията на движение по "Коматевско шосе" в Пловдив

14:37, 25 юли 16 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седмица след началото на работата по "Коматевско шосе" в Пловдив, все още не е уточнено каква ще е организацията на движение по невралгичната артерия.

Припомняме, че на 18 юли т.г. започнаха изкопните дейности за полагането на канализация. Първоначално Община Пловдив информира, че пътят се затваря и се променят маршрутите на три автобуса от градския транспорт.

Впоследстиве обаче кметът Иван Тотев обясни, че "в рамките на няколко дни по шосето ще се минава и след това ще се направи черен път, най-вероятно само с чакъл". По думите му този път ще обслужва само производствените и административни бази на предприятията в района и няма да се ползва от автобусите на градския транспорт.

Очаква се работна група да приеме някое от предложенията, като вариантите са цялостно затваряне на пътното платно в двата му края, поетапно затваряне и поетапно затваряне на малки участъци, уточни кметът на район "Южен" Борислав Инчев.

Задължително обаче трябва да има осигурен достъп до болницата, която се намира на шосето. Към лечебното заведение и в момента има подход, но откъм "Остромила". Там пътят е в много лошо състояние. За него има избран изпълнител, който обаче все още не може да започне работа, защото се чака разрешение от КАТ. Близо два месеца ще са необходими за ремонта на този път, тъй като е предвидено частично изграждане на канализация, близо 100 м водопровод, полагане на нормално пътно легло, осветление, тротоари, поясни Инчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама