Структурите на БСП посочиха над 10 имена за кандидат-президент

15:57, 25 юли 16 / Политика 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Корнелия Нинова, Мая Манолова, Илияна Йотова, Стефан Данаилов, Ивайло Калфин и Костадин Паскалев са сред хората, които са предложени от местните структури на БСП за номинация на левицата за кандидат-президенти. Това научи София Topnovini.bg от свои източници на „Позитано“ 20, които твърдят, че всички номинирани имат еднакви шансове да бъдат кандидатурата на БСП.

Лидерът на социалистите Нинова е получила най-широка подкрепа, въпреки че тя отдавна обяви, че няма да се кандидатира, ако премиерът Бойко Борисов не е предложението на ГЕРБ за президент. Подгласнички на председателя на БСП са омбусманът Мая Манолова и евродепутатът Илияна Йотова.

Фаворити на червените редици са още Стефан Данаилов, който също отдавна обяви, че няма да участва отново в надпреварата за президент. Следват бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев и представителят на лявото крило в БСП Янаки Стоилов.

Червените редици не изключват възможността вторият в АБВ – Ивайло Калфин, да бъде обща кандидатура на левите, но категорично отхвърлят възможността Георги Първанов да участва отново на президентските избори с подкрепата на БСП.

Заради напрегната световна обстановка и многото конфликти червените партийци предлагат за държавен глава да бъде избран и военен генерал. Сред спряганите имена са това на Михо Михов от АБВ, който беше шеф на Генщаба на Българската армия, както и дългогодишния началник на военновъздушните сили ген. Румен Радев. Номинации е получила и бившата ни посланичка в САЩ Елена Поптодорова.

Предстои данните да бъдат обобщени утре, след което от "Позитано" 20 ще започнат нов кръг от срещи за обща кандидат-президентска номинация на левицата с АБВ, „Движение 21“ на Татяна Дончева и с ВМРО, съобщиха от червената партийна централа.

Очаква се заседание на Изпълнителното бюро на БСП в петък преди събора на социалистите на Бузлуджа. Засега няма индикации, че кандидат-президентската двойка може да бъде обявена там.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама