Шуменци се жалят на кмета заради безводие

16:24, 25 юли 16 25 640 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Живущите на ул. „Ела” в Шумен, които от години нямат вода посетиха днес приемната на кмета на общината Любомир Христов и поискаха помощ от него.

„Предишните кметове все обещаваха, но нищо не се направи, идвахме и при Веселин Златев и при Красимир Костов”, ожали се Сабрие Адилова.

По думите й, около 30 семейства живеят на улицата и носят с туби вода от чешмата на пътя всеки ден. Кметът каза, че ще провери каква е ситуацията, но не може да обещае нищо.

Проблем с „ВиК” доведе и шуменеца Гарабед Маркарян в приемния ден на кмета. Той живее на ул. „Боровец” 11Б и няма вода заради липса на налягане. Съседите му имат същия проблем, а жалбата им е внесена от април във водоснабдителното дружество, но досега няма резултат. Според Маркарян тази ситуация е за второ поредно лято. Кметът Христов се ангажира да запознае лично управителя на ВиК инж. Дамянов с жалбата.

17-годишният Ивайло Димитров поиска от кмета финансова подкрепа за участието си в състезания по радиоуправляеми самолети. Талантливият шуменец е от Националния отбор на България и досега е спечелил над 90 медала от европейски и световни турнири. Довечера Ивайло заминава за Словения, като таксата за участие е 600 евро. Нужни са и средства за транспорт и за 11-дневния му престой там. Кметът каза, че ще се консултира с дирекция „Образование и култура”, за да види какви средства могат да бъдат отделени от общината.

Арх. Иван Иванов пък дойде в приемния ден на кмета, за да му остави готови проекти за благоустрояване на кварталите на града. През 2012 г. той спечелил търг и направил доста проекти, като три от тях са изпълнени. Той предаде на кмета папката проектите, за да може общината да кандидатства с тях за финансиране по европрограми. Останали са неизпълнени проектите за градинки и спортни площадки в кв. „Дивдядово”, районът около ул. „Марица” и ул. „Ивайло” и кв. „Боян Българанов”.

Петима граждани бяха дошли да разговарят с кмета по лични въпроси. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама