Пускат филмови класики в безплатно лятно кино на стадион "Юнак"

18:57, 25 юли 16 25 517 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Феновете на българските филми получиха възможност да гледат някои от любимите сипродукции на открито в центъра на София. Лятно и безплатно кино предлага емоции с новибългарски продукции и някои от най­обичаните класики, носещи усмивки на поколениябългари.

Лятното кино се намира на мястото на бившия стадион "Юнак" в центъра на София ­ въвфензоната до Националния стадион "Васил Левски" в София, точно до метростанция"Стадион Васил Левски". Прожекциите са от четвъртък до неделя, като основният час за стартиране е 21.

През тази седмица програмата стартира с филм от новото българско кино ­ излезлият презесента на 2014 г. напрегнат трилър "Урок" на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов. С него завършва серията от "нови български филми", прожектирани в лятнотокино от миналата седмица ­ "С лице надолу", "Жената на моя живот", "Бартер" и "Джулай".

В петък, 29 юли, стартират и вечерите на българската класика в лятното кино. Тогава епрожекцията на "Вилна Зона" на режисьора Едуард Захариев с Катя Паскалева, Ицхак Финци, Наум Шопов и Стефка Берова в главните роли.

В събота, 30 юли, феновете на киното ще се посмеят от сърце с блестящата игра на Тодор Колев в "Двойникът". Зрителите ще могат да разгледат филма като съвкупност отзапомнящи се реплики, както главният герой възприема организма като съвкупност отклтки. И ще си припомнят лафове като: "Знаеш ли, братчед, кое отличава хората отживотните? Алкохолът! Нито едно животно не пие!" и умозаключението "Науката е катохорото ­ хванеш ли се веднъж ­ край!".

Неделя е запазена за тотален хит. Вечерта на 31 юли е отредена за още по­крилати фрази. Защото в лятното кино "И ние пушим цигари "Кент" и ядем бонбонки тик­так". Е, тук поненикой няма да бъде цакан с топла бира. Ако някой си изпусне гласа от смях, спокойно може да се наведе да си го вземе, защотопредстоят реплики като "Ай сиктир, ще й свиря десет дена под прозореца! Да не е Лайза Минели?" А пред нас отново ще блесне геният на Велко Кънев, Павел Попандов, Георги Мамалев, Филип Трифонов и Катерина Евро в "Оркестър без име".

От 4­-и до 7­-и август предстоят нови силни емоции с "Кит", "Куче в чекмедже", "С деца наморе" и "Топло".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама