Медали от Държавния шампионат по крос кънтри за „Илчов баир”

07:14, 26 юли 16 / Спорт 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С две вицешампионски титли и няколко медала се завърнаха колоезачите на Велоклуб „Илчов баир” от Чепеларе, съобщиха от клуба.

Там се проведе Държавен Личен и Отборен Шампионат в дисциплините крос кънтри олимпик и крос кънтри елиминатор.

Двата шампионата бяха организирани от Български Колоездачен Съюз и се излъчиха шампионите на България за 2016 г.

Анелия Карагьозян спечели среброто в двете дисциплини. Шампион на България в категория жени стана Христина Козарева-Лейкеб от отбора на Несебър Шокблейз.

На трето място в дисциплината крос кънтри олимпик се класира Ирена Стефанова от „Илчов баир”, а съотборникът й Васил Василев също зае третото място в категория мъже елит след Александър Алексиев и Тодор Ангелов, и двамата от Несебър Шокблейз.

С много добро представяне бяха и състезателите в другите категории: Веселин Савков стана четвърти при мъже под 23 години, а Галин Кръстев също за малко изпусна бронза в категория Мъже Мастърс.

 Димо Желев и Захари Николов заеха съответно 7 и 10 място в категория Мъже елит. Отборно „Илчов баир” завоюва две втори места: за брой участници в различни категории и отборно представяне при мъжете, където се взимат най-бързите резултатите от категория Мъже елит и мъже под 23 г.

Състезателите на Велоклуб „Илчов баир” имаха много малко време да се възстановят, защото на следващия ден в неделя, те застанаха на старт в 6 часа сутринта за един от най-тежките маратони в планинското колоездене: Чепеларски търкала. Маратонът се отличава със своята уникалност, защото маршрутът представлява 4 кръга около град Чепеларе, които разкриват природата и забележителностите около града. За да получат "наградата" с красивите гледки обаче, състезателите трябваше да изминат 80 километра по пресечен терен с 3000 метра денивелация.

„Илчов баир’ завоюва двете първи места в маратона. Владислав Гюров измина маратона най-бързо от всички участници: за 5 часа и 5 минути и спечели златен медал, а Анелия Карагьозян и Христина Козарева-Лейкеб този път размениха местата си на почетната стълбичка, защото Анелия измина маратона най-бързо от всички жени за време 6 часа и 12 минути.

Състезателите на велоклуба се прибраха за заслужена почивка през седмицата, за да се възстановят преди участието си в Лудогорски маратон през следващата седмица, който ще се проведе около местността Пчелина край Разград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама