Турция трябва да бъде изгонена от НАТО, според Алекс Алексиев

07:59, 26 юли 16 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Турция би трябвало да бъде изгонена от НАТО. Това заяви експертът по международна сигурност и радикален ислям Алекс Алексиев в сутрешния блок на бТВ.

НАТО е съюз на държави, които зачитат човешки права, върховенството на закона и европейските ценности. Турция не зачита нито една от тези ценности, отбеляза той.

„Това е нещо, което не може да се толерира. Турция е една ислямистка фашистка диктатура. Ако продължаваме да толерираме това, дефакто помагаме на Ердоган в това, което прави“, каза Алексиев.

По неговите думи Западът не може да смени турския президент, защото той е концентрирал цялата сила към себе си. Той прогнозира, че десетки хиляди турци ще започната да търсят политическо убежище в Европа. Според него Европа отказва да признае случващото се в Турция.

Гражданската война в Турция е започнала, заяви Алексиев. По неговите думи може да се наложи да тръгне на запад към големите градове, където има големи маси кюрди. Алексиев обаче е убеден, че турският президент Реджеп Ердоган не може да спечели тази война.

Експертът обясни, че арестуването на една трета от генералите е нападение срещу турската държавност, не само срещу военните.

Само религиозните студенти могат да заместят огромната маса уволнени учители там. Много млади турци видяха, че кариера се прави, след като станеш ислямист, допълни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама