Красен Кралев: Отнемането на спортните бази на ЦСКА е в интерес на държавата

09:30, 26 юли 16 / Спорт 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спортните бази на ЦСКА са отнети от спортното министерство, за да се защити интересът на държавата. Това каза министърът на спорта Красен Кралев в сутрешния блок на бТВ.

Над 1 млн. лева дължат базите на Столичната община за такса смет. След провеждането на конкурс за тяхното стопанисване е гарантирано, че този дълг ще бъде изплатен, коментира той.

„ЦСКА ще остане там, където ще удовлетворим феновете и там, където е законът. Ние бяхме много толерантни. Като министър трябваше да защитя интересите на министерството, нямаше друг начин Министерството на младежта и спорта да си получи този милион, който се дължи за базите. След 20 май министерството нямаше никакъв шанс да получи тези пари. Уведомихме синдик Милева, че трябва да сключат споразумение с нас, ако искат да запазят договора“, каза Кралев.

Според него финансовият министър Владислав Горанов си е подсигурил дължимите 14 млн. лв. към НАП, които най-вероятно са обезпечени с имущество и с марката на ЦСКА, която все още се продава. Кралев не се ангажира с конкретна сума, за която може в момента да се продаде марката.

Относно състоянието на гимнастичката ни Цветелина Стоянова той отбеляза, че се подобрява.

„Цветелина Стоянова е контактна, говори, апаратът за обдишване е махнат, имаше сериозна операция на гръбначния стълб, но няма да има трайни увреждания. Овладяна е и сериозната инфекция, самите лекари са по-спокойни за състоянието й“, каза още Кралев.

Той призова българите да подкрепят националния ансамбъл по художествена гимнастика след инцидента с грацията ни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама