Закриват два пазара в Стара Загора

09:35, 26 юли 16 25 538 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пазар за плодове и зеленчуци и пазар за живи животни ще бъдат закрити, заради приключване на дейността там. Решението затова ще вземат общинските съветници на предстоящата сесия в четвъртък.

Според предложението  на кмета на територията на общинския пазар зад сградата на „Енергоразпределение“  са разположени 80 търговски маси за селскостопанска продукция и 13 за нехранителни стоки. През годините интересът към този пазар намалява. В момента са заети само 13  търговски маси за селскостопанска продукция и 3 за нехранителни стоки, което е приблизително 16 % от капацитета на целия пазар. Разходите за поддръжка обаче  са постоянни и превишават постъпващите приходи в общинския бюджет, могат да се квалифицират като неоправдани, а дейността на пазара неефективна.

Затова се предлага общинският пазар да бъде закрит, а  на наемателите по договори да бъде предложена подходяща търговска площ в района.

Съветниците трябва да решат и закриването на пазара за продажбата на живи животни,  промишлени стоки и ветеринарномедицински препарати в старозагорското село Могила.  От 2013 г. предлагането от търговците на живи животни значително намалява и в момента пазарът не работи.  За 2015 г. постъпленията от такси в общинския бюджет са само  56.00 лв. , а разходите за поддръжка превишават многократно постъпващите приходи. Затова се предлага този пазар да бъде закрит.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама